Vivico Design

Ce se afla in spatele unei imagini 3d?

Picture of admin
admin

Cum evolueaza lucrurile dintr-un simplu plan in 2d la o imagine realistica din 3d?

Orice activitate de design interior se bazează pe un plan. Pornind de la realizarea unui moodboard, colajul de imagini creat Photoshop, reflectand ceea ce clientul isi doreste, prin intermediul unei palete cromatice, stilurilor arhitecturale sau accesoriilor si contrastelor, vom construi planul 3D dorit.

Asadar, ne-am axat pe un design care sa reflecte o cromatica centrata pe contrastul dintre galben si albastru optand, de asemenea, pentru un tapet cu o reprezentare grafica a valurilor marii, diverse accesorii aurii, dar si introducerea plantelor verzi, pentru a da un tonus proaspat ambientului.. In plansa am pus cate 2-3 variante din fiecare obiect dar pe masura ce voi lucra in 3d ma voi hotari la piesele si culorile finale.

Dincolo de imaginea perfecta finala, exista o sumedenie de masurători axate pe dimensiuni reale ale obiectelor introduse in amenajare, totul fiind scalat si prezentat ca o dimensiune mai mica a realitatii.

Obtinerea unui 3D conform cu ceea ce ne dorim sa avem in realitate are o rata de punere in practica de 90% si dorim sa mentionam ca intotdeauna fisa de lucru (in cazul nostru plansa realistica) va fi mult mai frumoasa virtual, din cauza setarilor programului, luminozitatii, special create pentru intocmirea unui astfel de serviciu. Ne sfatuim intodeauna clientii sa nu se ataseze foarte mult de imaginile 3D, pentru a nu-si crea iluzii cu privire la imaginea reala a proiectului. Intodeauna trebuie sa faca distinctie intre imaginea randata si cadrul realizat in mod natural sub influenta luminii naturale.

In general aceste imagini ajuta clientul sa vizualizeze in spatiu si ii va da o idee destul de clara asupra a ceea ce se va intampla. De multe ori doar un simplu colaj fotografic nu este suficient pentru ca asa cum este firesc clientii isi doresc control asupra proiectului si modelarea 3d este una dintre solutiile pe care noi arhitectii de interior le avem la indemana.

Daca inca nu stiti ce v-ar placea in materie de design interior, la noi pe site puteti gasi modele de amenajari de interior gata de implementat, aveti preturile afisate si veti sti de la inceput daca va incadrati in bugetul stabilit sau nu.

Dupa cum puteti observa in fig.1 , dormitorul are forma literei “L”, intrarea fiind pozitionata in partea stangă sus. Pozitionarea mobilierul a fost stabilita de cele 2 ferestre imense, cateva nise si de stalpului ramas atarnat in dreapta camerei. Am incercat sa importam mobilierul, “piece by piece”, dandu-ne seama pe parcursul actiunii ca unele elemente sunt prea mari, neincadrandu-se in spatiul planificat, cum ar fi fost o comoda de tv.

fig.1

Punctul de start il reprezinta construirea peretilor, pe baza cotelor masurate pe santier, urmand incadrarea ferestrelor, grinzilor, stalpilor si usilor, formand baza peste care vor fi importate anumite piese de mobilier, in timp ce altele vor fi construite de la 0.

Paturile tapitate, in general, au dimensiuni mai mari comparativ cu cele din pal sau mdf. Am observat ca, introducand un astfel de element, spatiul de trecere catre cealalta jumatate a camerei ar deveni aproape inexistent. Astfel ca, am decis sa renuntam la comoda tv si sa o inlocuim cu un perete verde, care nu ocupa loc si reprezinta fundalul ideal pentru un televizor (fig.2). O alta idee a fost aducerea in cadru a unor masti pentru radiatoare, pentru a obtine o camera cu linii cat mai curate, si totodata un spatiu de depozitare deasupra acestora.

fig.2

Prelucrand luminile si setarile pentru randari, ne-am dat seama ca tapetul ales (fig.3) nu fructifica decorul din punct de vedere optic, deoarece inaltimea pe care am avut-o la dispozitie (2.60) si liniile orizontale o faceau sa para si mai mica. Am optat, astfel, pentru cea de-a doua varianta a tapetului, care dadea impresia de inaltime pe seama formei sale organice si a unui traseu bine stabilit.

fig.3

Clienta noastra ne-a exprimat gandul de a avea parte de o amenajare “budget friendly”, ceea ce ne-a facut sa optam pentru cateva obiecte de mobilier IKEA, desenand personal modelul pentru tapet, astfel incat sa il putem imprima la comanda, lasand in urma alte variante mult mai costisitoare existente pe piata. Peretele verde va fi rezultatul imbinarii unor licheni stabilizati si a introducerii unor terarii cu plante atarnate in decor.

Speram sa nu fiti surprinsi cand va vom dezvalui ca planurile 2D, moodboardul, 3D-ul cu ale sale setari, amalgamul de incercari si discutia cu clientul, toate restranse in cele 14-minute ale video-ului, reprezinta munca depusa timp de 3 zile. In cadrul proiectului subscris, a trebuit intocmit totul de la 0, luand in considerare setarile de lumini (interior vs. exterior / naturala vs. artificiala / lumina diminetii vs. spectrul dupa-amiezii), fiecare cu particularitati aparte. Alegerea acestora intr-un mod profesionist este intarita de participarea la un curs 3Dmax, tocmai pentru a putea oferi clientilor nostri produse realizabile si calitative. Sa nu uitam nici setarile pentru randari (randari test, randari cu rezolutie mica/mare), fiecare purtand cu sine deosebiri si o multime de indici care, pe parcurs, trebuie modificati.

Nu sunt excluse erorile, determinate de materiale insuficient calitative sau de catre setarile nepotrivite sau, pur si simplu, designer-ul de interior omite aducere unui filtru asupra ferestrelor, care ar permite patrunderea luminii.

Totodata, din modelarea acestei camere trebuie sa extragem cateva imagini 3d care se trimit clientului (de obicei, trei sau patru), tinand cont de faptul ca randarea aferenta unei singure imagini dureaza, in medie, o ora si jumatate. Va invitam sa va lasati prada imaginatiei si sa luati seama apoi cate ore sunt petrecute in fata calculatorului pentru amenajarea unei locuinte cu 4-5 camere.

Multe cunostinte, prieteni si chiar oameni care nu ne cunosc personal, insa ne urmaresc pe retelele de socializare, ne contacteaza si ne spun ca isi doresc la randul lor imagini precum cele prezentate si ca nu par a fi complicat de obtinut. Insa asta incercam sa va explicam, ca nu este simplu deloc.

Insa am incercat sa aducem mai multa transparenta in procesul de amenajare. La noi pe site gasesti o colectie mare de proiecte de design interior . Acestea se pot filtra dupa mai mult criterii, lucru care iti permite sa identifici rapid ce iti doresti

Va spunem “La revedere!” si va indemnam sa ramaneti aceleasi firi creative si deschise, iar in videoclipul de mai jos puteti vedea exact cum a decurs aceasta amenajare cu vibe de vacanta.

https://youtu.be/iOBpIqQdNT4

Text editat de catre Petronela Coman

Probabil să îți placă și: