Vivico Design

Designul interior la locul de munca

vivico
vivico

Cat de important este spatiul de lucru?

Spatiul in care noi ne desfasuram activitatea este foarte important pentru ca ne petrecem cel putin 8 ore pe zi la birou, adica 1/3 din timpul zilei.

Este absolut esential ca amenajarea spatiilor de lucru sa stimuleze imaginatia si productivitatea angajatilor. In momentul in care tu ridici capul din monitor si privesti in jurul tau ar trebui sa iti placa ce vezi, sa ai un mediu care sa te sustina din toate punctele de vedere, nu sa iti induca o stare de neliniste cum se intampla atunci cand ai 4 pereti albi in jurul tau.

Daca angajatul este multumit de acest aspect, daca ii sunt respectate nevoile, daca are toate facilitatile necesare, automat va fi un plus pentru productivitatea companiei.

Plantele verzi, personalizarea spatiului de lucru, lumina naturala si izolarea fonica sunt factori importanti care controleaza performanta. Este necesar ca personalul sa se identifice cu mediul in care lucreaza, pentru ca devin mai relaxati, dar din pacate multi dintre angajatori sustin un mediu fara viata, fara forma, fara culoare si considera ca elementele de decor le distrage atentia angajatilor.

Cum sunt spatiile de lucru romanesti?

In general spatiile corporatiste din Romania cat si spatiile oferite de antreprenorii romani nu sunt pregatite pentru noua generatie de angajati.

Spatiu de birouri inainte de transformare

Mediile de lucru ofera minimul necesar desfasurarii activitatii de birou dar nimic in plus pentru a sustine performanta. Exista spatii cu birouri open space de tip hala si de tip cubicales. Conform studiului pe care l-am facut recent 63.46% dintre firmele din Romania au spatii open space dar acest gen de impartire a spatiului afecteaza foarte mult sanatatea individului pentru ca ii creste nivelul de stres prin zgomot si prin lipsa de intimitate.

Imaginati-va ca in momentul in care te-ai decis sa te pui la birou sa lucrezi, exista sanse foarte mari ca telefonul unui coleg din partea cealalta a camerei sa sune, unui alt coleg i se face chef de spus bancuri, altuia i se face foame si asa mai departe. Instinctul nostru va fi permanent alert, din cauza faptului ca intotdeauna vei sta cu spatele catre cineva sau catre o intrare.

Este ca si cum creierul tau face multitasking nonstop, ceea ce este foarte obositor si contraproductiv,

Credem ca un spatiu eficient ar trebui sa fie alcatuit din spatii de  birouri inchise pentru ca angajatii sa se poate concentra pe ceea ce au de facut, dar pe de alta parte ar trebui oferite si spatii de relaxare open space unde ei pot socializa sau pot lucra impreuna la proiecte comune iar pe langa asta ar trebui oferite si sali de sedinte unde pot face brainstorming. Nu ar trebui sa existe o singura incapere pentru toate aceste activitati, ci ar trebui organizate separat.

Daca esti in cautari, la noi pe site gasesti o colectie mare de proiecte de design interior pentru office. Acestea se pot filtra dupa mai mult criterii, lucru care iti permite sa identifici rapid ce iti doresti. Aveti preturile afisate si veti sti de la inceput daca va incadrati in bugetul stabilit sau nu.

De curand am facut un studiu pe un esantion de 1500 de oameni, antreprenori si angajati romani. Am incercat sa atacam problema din ambele directii si rezultatele au fost mult mai bune comparative cu asteptarile noastre.

Dintre antreprenorii romani 86.67% sunt convinsi ca optimizarea locului de munca ar creste productivitatea angajatilor lor si 6 din 10 antreprenori considera ca este important ca designul spatiului de lucru sa fie modern si placut. De aici ne dam seama ca in teorie stam bine dar in practica destul de prost pentru ca cei mai multi antreprenori au modernizat spatiul lor in urma cu 5 ani sau mai mult dar totusi 74,29% dintre ei se gandesc sa o faca in viitorul apropiat.

Cat despre angajati, 8 din 10 considera ca optimizarea spatiului de munca i-ar face mai productivi iar 6 din 10 considera aspecte foarte importante mobilierul modern,  zonele de lucru individuale si integrarea spatiilor generoase de tip open-space.

In concluzie ambele tabere sunt constiente de lipsurile existente, credem ca  tabara antreprenorilor ar trebui sa fie cea care sa preia initiativa dar cu siguranta angajatii ar trebui sa si spuna si ei puctul de vedere pentru a incuraja acest proces.

Daca vreti sa treceti mai usor prin acest proces de amenajare avand siguranta ca ati ales o amenajare care va avantajeaza afacerea si sa stiti cat costa de la inceput, serviciul nostru de Design Interior Predefinit functioneaza pe ideea unui model deja realizat de arhitectii nostri. Modelele de amenajari sunt de 4 ori mai ieftine decat serviciile de design interior personalizat si cunosti de la inceput un pret estimativ pentru finisaje si mobilier.

Probabil să îți placă și: