Vivico Design

Cum masori corect o camera?

vivico
vivico

V-ati aflat vreodata in postura in care, desi ati fost sa alegeti diferite piese de mobilier, acasa v-au fost livrate articole cu dimensiuni necorespunzatoare spatiului in care le doreati amplasate? Cu siguranta v-ati gandit sa le returnati, insa din pricina timpului lipsa ori a binevointei comerciantului de a nu le primi, v-ati resemnat sub deviza “Las-o, mai, ca merge asa…”.

Care sunt costurile unor astfel de situatii? Timpul si banii.

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa te ocupi de amenajare? Masuratorile sunt primul pas in realizarea unui proiect de succes, chiar daca nu esti un expert.

Nu ai nevoie decat de o ruleta, un creion, o bucata de hartie, indicat ar fi una de matematica si de multa rabdare si vointa, incat sa faci toate masuratorile cuvenite. Nu dati buzna in magazine pentru cumparaturi inainte de masuratori! Fara dimensiunile corecte ale spatiului de amenajat, nu veti obtine ceea ce va doriti si va va ingreuna alegerea mobilierului, care trebuie potrivit dupa masuratorile facute.

Ce trebuie masurat? Tot. Camera prezentata este un astfel de model (fig.1), de aceea am definit masuratorile pe baza urmatorilor indicatori:

fig.1

!!!Nu omiteti marcarea in plan a prizelor si intrerupatoarelor, notand dimensiunile dintre ele si inaltimile aferente acestora, pentru evitarea acoperirii cu piese de mobilier.

Daca ai accesat acest articol inseamna ca esti in cautari pentru noua ta amenajare, iar la noi pe site gasesti o colectie mare de proiecte de design interior . Acestea se pot filtra dupa mai mult criterii, lucru care iti permite sa identifici rapid ce iti doresti. Aveti preturile afisate si veti sti de la inceput daca va incadrati in bugetul stabilit sau nu.

Ce ramane de facut? Iaca, doua dintre metodele pe care le consideram ideale pentru exemplificarea episodului de astazi.

Metoda I

fig.2

Masurati si notati cotele pe un plan desenat de mana (fig.2). Cu ajutorul unui creion si al unei foi, schitati pur si simplu forma camerei, notati pe fiecare perete dimensiunile si incercati sa nu ratati nici un coltisor, s-ar putea sa va dea batai de cap ulterior. Nu va ramane decat sa mergeti la cumparaturi si pe baza schitei tocmai amintita, analizati ce incape in decorul stabilit si ce nu.

Metoda II

fig.3

Scalati planul masurat. Aveti nevoie de o foaie de matematica (obligatoriu) si de un echer.

Pentru exemplificare (fig. 3) noi am masurat un perete cu lungimea de 1 metru, ceea ce, in plan, 1m inseamna o linie de 1cm, 2cm sau 10cm, in functie de scara pe care vi-o alegeti.

Ca sa va faceti o idee: 1cm masurat devine 5cm pe foaie, astfel un perete cu lungimea de 3m, in plan se va regasi ca 15cm.

Cu o schita bine construita, folosindu-va de scara ante-mentionata, va veti descurca mai mult decat bine atunci cand, sa zicem, mergeti sa achizitionati un pat (fig.4). Masurati cu atentie L si l. Pentru un model de 150x200cm, scalati dimensiunile la scara folosita in plan (1m=5cm, ceea ce inseamna ca in desen va fi 7.5x10cm). Masuratorile si realizarea planului sunt foarte usor de obtinut, indiferent de formele pe care le vreti reprezentate (patrate, dreptunghiuri sau cercuri asociate cu mobilierul pe care il imaginati).

fig.4

Pentru situatiile in care vreti sa repozitionati mobilierul intr-o camera deja amenajata, cea de-a doua metoda prezentata este indicata. Masurati spatiul, mobilierul, incadrati in plan, urmand sa desenati diverse forme (patrate, cercuri) la aceeasi scara a planului, insa pe o alta foaie. Finalizati prin a le decupa, ca apoi sa le mutati, rasuciti la nivelul planului, pana cand obtineti imaginea camerei pe care o doriti. (fig.5)

fig.5

Daca vreti sa treceti mai usor prin santier si masuratori avand siguranta ca ati ales o amenajare care va place si sa stiti cat costa de la inceput, serviciul nostru de Design Interior Predefinit functioneaza pe ideea unui model deja realizat de arhitectii nostri. Modelele de amenajari sunt de 4 ori mai ieftine decat serviciile de design interior personalizat si cunosti de la inceput un pret estimativ pentru finisaje si mobilier.

Speram ca informatiile prezentate au fost utile si ca veti regasi solutiile propuse pertinente si economice atunci cand sunteti la un mic pas de a achizitiona mobilier.

Pana data viitoare ramaneti aceiasi voiosi, tineri si cu spiritul dezlantuit atunci cand vine vorba de o schimbare.

Probabil să îți placă și: