Cum sa lipesti banuti pe o masuta de la Ikea

VIDEO LA FINAL, nu uitati sa va abonati la canalul nostru de youtube!


Sa ne intelegem…nu doar femeile umbla dupa bani da? :))

Pentru acest proiect de DIY aveti nevoie de :

1.O masuta GLADOM de la ikea link aici

2. Banuti de 5 bani si de 1 ban ( cei din cupru si cei aurii)

-daca nu-i aveti, schimbati, cersiti, orice este necesar

3. 300ml rasina lichida pentru bijuterii, o gasiti online, la Hanul cu Tei in Bucuresti, sau la orice magazine de art&hobby

Aceasta este rasina cumparata de noi, dar nu am luat online ci am gasit la unul din magazinele de pe Hanul cu Tei, Centrul Vechi, Bucuresti

Si da, se gaseste in diverse culori ca aici !


Pentru a degresa monezile puteti folosi diverse trucuri, noi am apelat la cel cu Coca-Cola si a functionat foarte bine! Puteti incerca si cu otet, bicarbonat, sare de lamaie sau poate vreun produs chimic, sunt sigura ca pe internet sunt foarte multe solutii.

Masuta de la Ikea este 90 de lei, si o gasiti in doua culori. Pe galben si pe verde! Noi am preferat pe verde pentru ca se potriveste mai bine cu amenajarea apartamentului, daca vreti voi puteti opta pentru cea galbena, dar singurul sfat ar fi sa incercati mai multe tipuri de monezi sa vedeti care se vor potrivi mai bine.

Daca o folositi tot pe cea verde, monezile pot fi la alegere, noi am ales sa alternam cupru cu auriu, dar voi puteti folosi ce va place, in diverse combinatii sau simplu si elegant, din acelasi tip de monezi!

Rasina a fost 54 de lei un pachet, am folosit doua pentru ca un pachet are doar 150ml. Daca folositi alte suprafete sau obiecte pe care vreti sa le decorati, sugestia noastra ar fi sa aibe margini pentru a evita orice scurgeri nedorite, eventual turnati dintr-o cana gradata niste apa peste suprafata respectiva ca sa va puteti da seama ce cantitate de rasina aveti nevoie ( evitati bani cheltuiti aiurea…mai ales pentru ca este destul de scumpa! )

Atentie ca rasina nu are aceeasi densitate ca si apa…pe noi era sa ne induca in eroare pentru ca apa nu se aseza perfect peste monezi, dar pana la urma cantitatea de rasina a fost suficienta!

Incercati mai multe variante cu aranjarea banutilor  inainte sa turnati rasina, vedeti cum se incadreaza si ce spatii raman nefolosite. In mijloc de obicei ramane un spatiu mai mic, sau mai mare decat trebuie, noi l-am umplut cu o moneda diferita mai mare in dimensiuni, dar daca vreti puteti fi mai creativi de atat!

Dupa ce turnati rasina aveti grija sa lasati tavita la uscat pe o suprafata dreapta, pentru a nu se deplasa monezile in directii nedorite.

Pe pachet scrie ca se lasa la uscat 24h, dar noi am lasat-o 36h pentru ca nu a fost sufficient! Dupa 24h inca ramaneau amprente pe suprafata de rasina, asa ca i-am mai acordat 12h.

Costul total pentru acest proiect a fost de de aprox 200 lei!

Spor, daca v-am inspirit si pe voi!

Articole similare

EuPlatesc