Vivico Design

Amenajare apartament cu 2 camere

Picture of admin
admin
https://www.youtube.com/watch?v=aQoZKDDaSz0

Cum ia nastere un concept pentru amenajarea unei locuinte pornind de la o tema personalizata?

Vorbim despre un apartament cu 2 camere, o clienta tinerica de 20 ani care a pus accentul pe dormitor dorindu-si foarte tare ca atunci intra in camera sa se simta invitatia catre somn iar atunci cand sta in pat sa fie ca o imbratisare moale si catifelata. Desi este muzician de meserie, mare mi-a fost mirarea ca nu a tinut neaparat sa integram aceasta tema in mod special ci a vrut ceva diferit . Usor de spus, greu de facut dar nu imposibil.

fig.0

Dupa ce am stabilit asezarea mobilierului in plan si dupa aceasta descriere usor metaforica am facut un mic research si am ajuns la concluzia ca vom porni de la fig.1. Imaginea din stanga este reprezentativa pentru paleta cromatica : roz, verde, alb si textura de lemn iar imaginea din stanga ne-a inspirat sa facem amenajare in jurul unei tematici cu pene, ptr ca acesta ar fi un element capabil sa dea acea imbratisare catifelata pe care ne-o doream.

fig.1

Tinand cont ca a fost un apartament cumparat la cheie cu finisajele puse trebuia sa am in vedere parchetul existent care nu avea cel mai simplu model, deci paleta cromatica era musai sa se potriveasca.

Daca inca nu stiti ce v-ar placea in materie de design interior, la noi pe site puteti gasi modele de amenajari de interior gata de implementat, aveti preturile afisate si veti sti de la inceput daca va incadrati in bugetul stabilit sau nu.

Mai departe am decis ca vom avea 2 imagini cu pene pe care le vom folosi. Prima data am desenat imaginile si facand asta am stabilit in mod automat ca restul obiectelor din camera vor primi culoare si textura pornind de la aceste 2 compozitii. Ele vor fi povestea si centrul de interes al camerelor din care vom deriva restul amenajarii.

fig.2

Am hotarat totusi ca ar trebui sa nu ignoram tema muzicala si pasiunea clientei mele si am optat ca intr-una din imagini sa integram si cateva note muzicale ca si cum aceste pene ar face dansul relaxarii.(fig.2)

In dormitor am ales sa facem un tapet in spatele patului cu una din imagini dupa cum se vede in acest colaj(fig.3), iar apoi am extras din desenul cu pene un pat roz prafuit, un perete vernil, o comoda lila, un scaun verde inchis si mobilier alb.

fig.3

Iar in living (fig.4) am decis sa folosim una din imagini intr o compozitie de tablouri deasupra pianinei alaturi de unul sau doua fotolii asa cum se poate observa in partea de sus a imaginii. Din compozitia cu pene am extras canapeaua vernil, covorul bej si mobilierul roz.

fig.4

Avand un perete de sticla intre living si bucatarie (fig.5) am hotarat ca vom merge in continuare cu aceeasi paleta cromatica si va fi foarte indrazneata pentru ca ansamblul bucatariei se va vedea din plin in living. Am ales usi cu fibra din lemn asezate la 45 de grade pentru corpurile superioare, roz pentru corpurile inferioare si vernil pentru incastrarea frigiderului.

fig.5

Iar pe hol, pentru a continua tema cu pene am facut un tablou mare cu rol de suport chei, din placaj taiat la laser pentru a ti comunica tema imediat cum intri in apartament. Daca vreti sa vedeti cum am facut tabloul puteti accesa videoclipul aici

A urmat perioada de instalare in care s-au montat tapetul si mobilierul, o perioada care nu e un lucru placut pentru nimeni dar trebuie sa avem rabdare pana cand proiectul se leaga si toate elementele devin o compozitie.

Daca vreti sa treceti mai usor prin santier avand siguranta ca ati ales o amenajare care va place si sa stiti cat costa de la inceput, serviciul nostru de Design Interior Predefinit functioneaza pe ideea unui model deja realizat de arhitectii nostri. Modelele de amenajari sunt de 4 ori mai ieftine decat serviciile de design interior personalizat si cunosti de la inceput un pret estimativ pentru finisaje si mobilier.

Aveti mai jos cateva poze, insa puteti accea videoclipul de pe youtube pentru mai multe detalii. Pana data viitoare nu uitati sa fiti creativi!

Probabil să îți placă și: