Vivico Design

Alternative pentru decor in camera copilului

vivico
vivico

Misiunea Vivico de astazi este aceea de a ne ajuta sa ne desprindem pentru cateva clipe de jocul realitatii, lasandu-ne in voia spiritului de copil. Asadar, de la cei mai mici la cei mai varstinci, va invitam ca, timp de cateva minute sa fiti partasi ideilor prezentate de echipa noastra cu privire la anumite trucuri pe care le puteti utiliza in decorarea camerei copilului.

Buget si timp redus in realizarea unei camere de copil sunt termeni care va vin in minte atunci cand planuiti sa amenajati un astfel de cadru. Cunoasteti din videoclipurile anterioare ca orice camera trebuie să aiba un punct de interes, ceva care sa atraga din prima atentia privitorului. De asemenea, ati vazut ca sunt nenumarate idei de abordare prezentate pe diferite pagini de Internet, insa ati stii oare cum sa le alegeti?

Dragi mamici si tatici sau viitoare mamici si curiosi tatici, in filmuletul de astazi vom testa câteva idei culese de pe Pinterest, care s-au dovedit a fi interesante si usor de pus in practica in amenajarea propriului univers de copil. Le-am considerat si, tocmai de aceea, vi le prezentam, ca fiind metode ieftine, realizabile cu diferite accesorii pe care le aveţi in casa.

Suntem oameni deschisi si curiosi din fire, insa si practici, de aceea, ne-am gandit ca peretele alb din spatele tabloului cu harta lumii, parte din decorul casei noastre, ar fi cel mai indicat pentru experimentul ce urmeaza sa vi-l prezentam.

Utilizarea fructelor sau a diferitelor frunze

Suntem siguri ca multi va aduceti aminte de abilitatile practice experimentate pe bancile scolii atunci cand era rost de pictat, amprentat sau mazgalit. Astfel, prima metodă inglobeaza tocmai aceste nuante ale propriei imaginatii.

Ce e de facut? Alegeti fara frica recuzita. Puteti incerca cu un mar si o lamaie. Taiati-le in jumatate, colorati-le cu o pensula si lavabila si amprentati peretele ales. Probabil va fi nevoie sa faceti mai multe incercari pe o altă suprafata, pentru a vedea cata culoare este necesara, ca forma sa fie acceptabila. Exemplul prezentat a avut la bază o cantitate medie de culoare, in ceea ce priveste marul, in timp ce pentru lamaie, aceasta trebuie sa fie redusa, insistand pe marginile ei, pentru a obtine o amprenta cat mai uniforma.

Pentru o doza de prospetime si naturalete, va recomandam sa alegeti frunze sau crengute de brad. Scopul este acela de a vedea pe perete cat mai mult din venaturile acestora, de aceea, trebuie utilizata cat mai putina culoare. Ne dorim sa avem o imagine texturata a acestora si nu o simplă pata fara forma. Eventual, puteti folosi trei marimi diferite, pentru a alterna compozitia pe tot peretele. De alegeti aceasta metoda, sfatul nostru este de a distribui modelele în mod inegal pe peretele ales, evitand simetriile.

Amprenta unui balon

Cea de-a doua metoda, neobisnuita chiar si pentru noi, prezinta colorarea peretelui prin intermediul unui balon. Ce necesita? Un balon (ocazie de a va testa vivacitatea plamanilor), vopsea lavabilă, de preferat, incropiti doua sau trei nuante, urmand exemplul nostru. Puteti incerca sa aplicati culoarea cu ajutorul unei pensule sau, mai simplu si mai jovial, scufundati balonul intr-un castron in care ati pregatit nuantele. Nu va ramane decat sa “murdariti” suprafata aleasa. Asa cum s-a intamplat si in cazul nostru, cel mai probabil veti obtine o forma rotunda, ovala, cu margini bine definite, in functie de masa de culoare folosita.

Asemanator primei metode, distribuiti petele in mod inegal, luand in considerare ca unele pot fi mai mici, altele mai mari, pe baza presiunii pe care o aplicati la contactul balonului cu peretele ales.

In completarea acestor doua prime metode, va sfatuim ca abordandu-le, sa le aplicati pe un perete deja colorat. Incercarea noastra a cuprins o pata de culoare crem peste un verde inchis, contrastul fiind unul fain si dezinvolt. In cazul in care in casa sunt pereti colorati cu albastru, roz ori gri, constrastati cu un alb sau o culoare deschisa. Efectul este unul surprinzator, proaspat sau asa cum ne place sa il numim, fara granite in exprimare.

Daca inca nu stiti ce v-ar placea in materie de design interior, la noi pe site puteti gasi modele de amenajari de interior pentru camere de copii gata de implementat, aveti preturile afisate si veti sti de la inceput daca va incadrati in bugetul stabilit sau nu.

Amprenta unor animalute de plus (ursuletii sunt cei mai potriviti)

Cu toate ca ne aflam in postura de a amenaja o cameră de copil, ultima metoda cere, din pacate, sacrificiul unui ursulet de plus. Nu-l folositi pe cel adorat de copil, chiar de este cel mai expresiv!

Ce e de facut? Imbracati-l in culoare si… offf, striviti-l de perete. De cat mai multe ori… Asta pentru a amprenta peretele cat mai repede, fara a prelungi suferinta bietului blanos. Va propunem sa aplicati strivirea in cat mai multe directii, nu doar vertical, ci si orizontal sau oblic, optand pentru asimetria mult cautata in aceasta amenajare.

Daca vreti sa treceti mai usor prin procesul de amenajare avand siguranta ca ati ales un design care va place si vreti sa stiti cat costa de la inceput, serviciul nostru de Design Interior Predefinit functioneaza pe ideea unui model deja realizat de arhitectii nostri. Modelele de amenajari sunt de 4 ori mai ieftine decat serviciile de design interior personalizat si cunosti de la inceput un pret estimativ pentru finisaje si mobilier.

Fie ca optati pentru a nu cheltui resursele pe tapet sau distincte materiale, fie ca sunteti dispusi sa dati frau liber imaginatiei si spiritului de copil, pe care il tineti ascuns in propriul sine sau, pur şi simplu, luand in considerare ca peste trei ani sa reamenajati, vreti sa personalizati camera copilului, puteti testa metodele pe care Vivico vi le-a exprimat astazi.

Autor blog: Petronela Coman

Probabil să îți placă și: