Vivico Design

Cele mai comune 3 greseli in amenajarile de interior

vivico
vivico

Secolul 21. Un timp al inovatiei, al schimbarilor perpetue, al conectivitatii, dar si unul al creativitatii sporite, al conturilor si al manifestarilor artistice.

In toata viteza alarmanta a lucrurilor facute de dragul de a fi facute, fara a fi analizate prea mult, contextul unui camin linistit, transformat intr-o oaza de relaxare, devine conceptul oamenilor mai instariti.
Cu totii ne-am imaginat casa ideala, spatiul caruia sa ii atribuim “acasa”, proiectandu-ne un ansamblu de stari si emotii care sa ne insufle vibratia fiecarei zile. Fie ca e vorba de un apartament, o casa cu o curte a carei mireasma de verde proaspat ne ofera locasul ideal pentru o zi linistita alaturi de cei dragi, ne propunem ca suma investitiilor materiale si umane sa fie relevante pentru caminul pe care ni-l dorim.

Amenajandu-ne singuri casa, imbinand culori si mobilier dupa perceptia si placerea fiecaruia, nu luam in calcul ca exista anumite reguli care, respectate, pot fructifica un spatiu modern, rafinat ori rustic si neconventional, aparte de omniprezenta monotoniei si a lipsei de contrast. Insa nu e musai sa fim profesionisti, designeri de interior sau artisti plastici pentru a ne amenaja locuinta, ci doar sa fim atenti la cateva sfaturi pe care, astazi, noi vi le adresam prin intermediul filmuletului atasat.

Daca vreti sa treceti mai usor prin amenajare si vreti sa evitati greselile pe parcurs serviciul nostru de Design Interior Predefinit functioneaza pe ideea unui model de design deja realizat de arhitectii nostri. Modelele de amenajari sunt de 4 ori mai ieftine decat serviciile de design interior personalizat si cunosti de la inceput un pret estimativ pentru finisaje si mobilier.

Haideti sa vedem care sunt cele mai comune 3 greseli facute in amenajarea locuintei si cum pot fi acestea evitate:

1. Pozitionarea prea sus a tablourilor sau a fotografiilor de familie

https://vivico.ro/wp-content/uploads/2018/05/Capture-300x166.jpg

Ne place sa ne reamintim cu fiecare ocazie momentele cele mai frumoase pe care le-am trait, astfel ca peretii camerelor adapostesc diverse fotografii de familie sau tablouri. Acestea insa sunt pozitionate oricum si oriunde, la alegerea utilzatorului.
Ceea ce invatam astazi este ca acestea se pun corect la inaltimea ochilor, tinand cont ca distanta dintre pardoseala si inaltimea tabloului sa fie cuprinsa intre 150 – 180 cm, in raport cu inaltimea camerei, si nu cu inaltimea dumneavoastra.

De asemenea, trebuie sa luati in calcul si distanta sugerata dintre tablouri apoi dintre acestea si nivelul mobilierului. Probabil ca nu v-ati gândit la asta, insa tineti cont sa nu afisati tablouri mult prea mici, acestea trebuind sa ocupe circa doua treimi din lungimea obiectului de mobilier deasupra caruia sunt asezate.

2. Pozitionarea draperiilor si a perdelelor

Cu siguranta putini dintre dumeavoastra luati in considerare modul in care ar trebui asezate draperiile si perdelele in raport cu lungimea ferestrei, a gradului de iluminare naturala sau a inaltimii camerei atunci cand vi le achizionati.

Camera trebuie sa fie intr-un echilibru, luminoasa si, desi, spatiul poate nu permite, aceasta poate denota totusi un ambient suficient, daca respectam cateva indicatii utile. Ferestrele trebuie sa fie cat mai putin acoperite de materialul draperiilor, incat sa poata patrunde cat mai multa lumina, iar camera sa reflecte ideea de aerisire, relaxare si comoditate.

Nu va cumparati draperii si perdele prea scurte sau la nivelul ferestrei. Luati unele cat mai lungi, care sa atinga podeaua sau sa atarne pe ea. Veti vedea in filmulet cat de mare este discrepanta dintre ferestrele “imbracate” corect si cele care au fost supuse stilului propriu creator.

3. Lipsa culorilor vii în amenajare

Oricat de retrasi am fi, ahtiati după monoculori, spectrul gri ales de cele mai multe ori in amenajare imprima casei un aspect trist, lipsit de viata. Micile accesorii, dar necesare, cum ar fi pernele, covoarele, lampile sau simplele flori pot transforma locuinta dumneavoastra intr-un camin cald, plin de viata, constituindu-se intr-un factor motivant care va schimba starea de spirit si ajuta sa va relaxati.

Daca vrei sa vezi ce stiu sa faca arhitectii si designerii de interior si la ce trebuie sa te astepti, la noi pe site gasesti o colectie mare de proiecte de design interior. Acestea se pot filtra dupa mai multe criterii, lucru care iti permite sa identifici rapid ce iti doresti. Aveti preturile afisate si veti sti de la inceput daca va incadrati in bugetul stabilit sau nu.

Cele mai simple lucruri sunt, de obicei, si cele mai dificile de pus in aplicare, cand nu luam seama la cateva aspecte esentiale ce sunt explicate si in video. Incercati sa va imprieteniti cu viul, cu simtul docil al frumosului si al simplitatii, fara sa va incarcati locuinta de mobilier si accesorii care sa ingreuneze starea de spirit deja pusa la incercare in mediul de lucru si de viata, exterior casei.

Va invitam ca pe parcursul urmatoarelor minute sa va detasati de ceea ce considerati normal si banal, pentru a lua aminte la faptul ca, indiferent de stilul de viata adoptat si de micile placeri, locul in care ne simtim cel mai bine si in care ne downloadam starea de spirit ofuscata pe parcursul zilei, este acasa.

Autor blog: Petronela Coman

Probabil să îți placă și: